Brickbandens dag

Brickbandens dag är en hyllning till brickbanden som har använts i norden i över 100 år. Ett brickband är dubbla textila band att vägghänga serveringsbrickor i, dagen har instiftats av BrickbandMuseum. Denna dag uppmuntras människor överallt att ta fram sina brickband – eller skapa nya – och fylla dem med allt från serveringsbrickor till gitarrer, böcker, kläder och mer. Genom att dela bilder av våra brickband på sociala medier med hashtaggen #brickbandensdag, visar du din uppskattning för vårt kulturarv och betydelsen av att bevara det för kommande generationer.

Låt oss tillsammans fira Brickbandens dag den 9:e juni varje år, och låt våra brickband bli en symbol för vår stolthet över vårt kulturarv och vår vilja att bevara det för framtida generationer.

Läs mer om Brickbandens dag hos BrickbandMuseum.

Brickbandens dag är alltid den 9 juni, dagen infaller nästa gång den 9 juni 2024.

Brickbandens dag är instiftad av BrickbandMuseum.

Det är 11 dagar kvar till Brickbandens dag.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Företags- och organisationsdagar

Taggar:

9 june, Brickbandens dag, BrickbandMuseum

Andra temadagar 9 juni:

Internationella arkivdagen