Ads Block Detector Powered by codehelppro.com

Välkommen till Temadagar.se

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!

FAQ – Vanliga frågor om temadagar

På denna sida har vi samlat vanliga frågor och svar som vi får. Vi hoppas att vi ska kunna räta ut några av de frågetecken som brukar uppstå kring temadagar och andra högtider. Om du fortfarande har frågor så tveka inte att kontakta oss genom att fylla i vårt kontaktformulär.

Vem bestämmer vilka temadagar som ska finnas? Hur väljer ni ut vilka dagar som får vara med i er kalender? Finns det verkligen så många temadagar?

Det finns ingen officiell kalender med alla temadagar som firas i Sverige. Vi har däremot gjort vårt bästa för att lista de temadagar som vi känner till. Alla dagar som vi har med i vår kalender har lagts till efter godkännande av oss på temadagar.se. Vi har inte hittat på någon av de dagar som finns i kalendern utan har hittat dem efter att ha gjort eftersökningar på internet samt fått in tips från er besökare. Vi tar i vår kalender bara med dagar som redan firas eller uppmärksammas på ett eller annat sätt i Sverige.

Naturligtvis kan det diskuteras hur mycket en dag behöver frias för att det ska vara tillräckligt för att temadagen ska kunna säga ”finns”. Det finns därför flertalet faktorer som vi tar hänsyn till när vi lägger in en temadag i vår kalender.

Har dagen till exempel en webbplats eller Facebook-sida / Twitter-konto med uppenbar aktivitet, intresse och ett rimligt antal följare / fans / gilla? Marknadsförs dagen på något annat sätt? Finns det t ex artiklar om den i tidningar eller finns det många som skriver om dagen på internet? Allt detta är saker vi tar i beaktande när vi väljer om en dag ska få vara med i vår kalender eller inte. Det räcker alltså inte med att bara namnge en dag och att fira den med några av dina vänner.

Hur gör jag för att skapa en egen temadag?

Att skapa eller marknadsföra en ny dag behöver inte vara så komplicerat. Det finns nämligen ingen juridisk process eller krav för att få skapa en temadag. De dagar som firas är de dagar som de flesta känner någonting för. Vi bestämmer inte vilka dagar som ska firas utan ger bara tips på dagar som går att fira. På vår sida instifta temadag finns det information om hur du går tillväga samt hur du ansöker om att få ha med din dag i vår kalender.

Vad gör ni när det finns många olika versioner av en dag?

Det finns i vissa fall flera olika temadagar om samma ämne. Vi vill att alla dagar som firas i Sverige ska få vara med i vår kalender. Vi har därför valt att ha med alla dessa dagar i vår kalender så att ingen ska bli besviken. Som exempel är de temadagar som handlar om öl, det finns nämligen både International ipa-dagen, Ölets dag, Internationella öldagen, Drick en öl-dagen och Internationella stoutdagen.

Hur gör ni med alla dagar som firas internationellt?

Vi har skapat en svensk sida om temadagar och har därför valt att endast lyfta fram de temadagar som firas i Sverige. Om vi skulle lyfta fram alla temadagar som firas internationellt hade det urvattnat firandena i Sverige. I Sverige är vi dock väldigt duktiga på att ta in influenser från andra länder. Det har gjort att många av de dagar som firas internationellt även har tagit sig in i vår svenska kalender.

Jag skulle vilja starta en ny dag – kan ni hjälpa till?

Som vi nämnts ovan tar vi inte med dagar som inte redan firas i Sverige. Vi gör ibland undantag då vi tror att det kan finnas stor målgrupp för dagen. Vi ser att det har gjorts ett gediget arbete för att på egen hand marknadsföra dagen.

Kan jag marknadsföra min produkt eller tjänst hos er?

Hos temadagar.se finns en unik möjlighet för företag att marknadsföra sina produkter eller tjänster. Genom att undersöka och samla alla Sveriges temadagar och helgdagar lockar vi en fängslad och engagerad publik. Publiken återvänder regelbundet till och utforskar webbplatsen för att konsumera ämnesspecifikt innehåll. Om din produkt, tjänst eller erbjudande anpassar sig till något av de ämnen som våra temadagar täcker in är temadagar.se helt rätt ställe för ditt företag att annonsera.

Vi är mycket flexibla när det gäller reklam på vår hemsida. Våra priser, modeller och positioner förhandlas från fall till fall och du har därför möjlighet att anpassa din marknadsföring. Det är möjligt att annonsera på allt från enskilda sidor till hela sidan, både i form av banners, sponsrat innehåll eller enskilda textlänkar. Om du är intresserad av att annonsera på vår hemsida kontakta oss genom vårt kontaktformulär.

Kan ni hjälpa mig att marknadsföra en temadag?

Vi vill gärna höra från dig och hjälpa till att marknadsföra din temadag eller ditt evenemang. Det skulle kunna vara genom banners på den specifika dagen, på dagar som infaller inför den specifika dagen eller på vår startsida. Vi är väldigt flexibla och om du är intresserad av att marknadsföra din temadag eller ditt evenemang på kontakta oss genom vårt kontaktformulär.