Julafton

Julafton är en av de största högtiderna vi firar i Sverige, vet du varför vi firar julafton? Många andra länder firar julen på juldagen, den 25 december. I Sverige föredrar vi firande på aftonen istället, alltså den 24 december.

Julafton kan se olika ut hemma hos olika familjer, men några traditionella element brukar återkomma varje år. Vissa kanske börjar dagen med att gå till kyrkan eller en julklapp i julstrumpan till barnen, medan resten av paketen väntar under julgranen. De allra flesta tillbringar en del av dagen med familjen, tittar på Kalle Anka på tv och äter julbord till lunch eller middag. Bakning av pepparkakor, pepparkakshus, knäck och annat julgodis är också en vanlig aktivitet på antingen julafton eller dagarna innan. Ibland kan till och med tomten själv knacka på med en säck julklappar!

Vi hjälper dig att hitta den rätta klädseln till ditt julfirande!

Hur firar du jul? Om du spanar in Upplevelse.com får du många bra julklappstips. Här kan du kan leta bland upplevelser i olika kategorier, presenter som är personliga, känns omtänksamma och blir minnen som räcker för hela livet!

En viktig del av vårt julfirandet är vårt älskade julbord som traditionellt ska avnjutas under sång. Läs mer om vår svenska tradition att sjunga snapsvisor och få gratis sånghäfte till julbordet.

När är Julafton 2023?

Julafton är alltid den 24 december.

Julafton är en ledig dag.

Hur många dagar är det kvar till Julafton?

Det är 90 dagar kvar till Julafton.


Missa aldrig när Julafton infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

24 December, Julafton, Julklappar, Tomten,

Andra temadagar 24 december:

Inga

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!