Julafton

Julafton är en av de största högtiderna vi firar i Sverige, vet du varför vi firar julafton? Många andra länder firar julen på juldagen, den 25 december. I Sverige föredrar vi firande på aftonen istället, alltså den 24 december.

Julafton kan se olika ut hemma hos olika familjer, men några traditionella element brukar återkomma varje år. Vissa kanske börjar dagen med att gå till kyrkan eller en julklapp i julstrumpan till barnen, medan resten av paketen väntar under julgranen. De allra flesta tillbringar en del av dagen med familjen, tittar på Kalle Anka på tv och äter julbord till lunch eller middag. Bakning av pepparkakor, pepparkakshus, knäck och annat julgodis är också en vanlig aktivitet på antingen julafton eller dagarna innan. Ibland kan till och med tomten själv knacka på med en säck julklappar!

Hur firar du jul? Om du spanar in Upplevelse.com får du många bra julklappstips. Här kan du kan leta bland upplevelser i olika kategorier, presenter som är personliga, känns omtänksamma och blir minnen som räcker för hela livet!

En viktig del av vårt julfirandet är vårt älskade julbord som traditionellt ska avnjutas under sång. Läs mer om vår svenska tradition att sjunga snapsvisor och få gratis sånghäfte till julbordet.

Julafton är alltid den 24 december, dagen infaller nästa gång den 24 december 2024.

Det är 187 dagar kvar till Julafton.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Högtider

Taggar:

24 December, Julafton, Julklappar, Tomten

Andra temadagar 24 december:

Inga