Kakelplattans dag

Keramiken har sedan den uppfanns förbluffat oss människor med sina fantastiska egenskaper. I våra badrum har vi länge kaklat väggar och lagt klinker på golv för dess motståndskraft mot fukt, mögel och vatten. I våra kök har vi älskat att kakel är lättstädat och varken brinner eller blir missfärgat av värme eller vätskor. Med sin enastående hållbarhet så är den helt naturliga kakelplattan förmodligen det mest miljövänliga byggnadsmaterialet du kan hitta. Dessutom kan dagens keramik anta många skepnader. Det är till exempel fullt möjligt att uppgradera ditt fina trägolv till ett lika fint “trägolv” av keramik.

Därför tycker vi att det är självklart att kakelplattan, som har stått emot väder, vind och tidens tand, ska ha en egen dag. Och det har den. Den 23 februari varje år firar vi Kakelplattans dag!

Läs mer om Kakelplattans dag hos Byggkeramikrådet.

Kakelplattans dag

Kakelplattans dag är alltid den 23 februari, dagen infaller nästa gång den 23 februari 2025.

Kakelplattans dag är instiftad av Byggkeramikrådet.

Det är 307 dagar kvar till Kakelplattans dag.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Företags- och organisationsdagar

Taggar:

23 februari, Byggkeramikrådet, Kakelplattans dag

Andra temadagar 23 februari:

Inga