Alla hjärtans dag

Det finns väldigt många temadagar som firas i Sverige och en av de mest uppmärksammade temadagarna är Alla hjärtans dag. Alla hjärtans dag firas varje år den 14 februari och är en dag som handlar om kärlek och romantik. Dagen firas samma datum över hela världen. Dagen har sitt ursprung i Valentines day och har tagit sig in i de svenska hemmen. Alla hjärtans dag har blivit en av de dagar på året som det är vanligast att det köps presenter till pojkvänner och flickvänner. Något som är väldigt uppskattat av framförallt butiksinnehavare som försöker tjäna lite extra på att göra färdiga presenter att ge bort i Alla hjärtans dag-present.

Förslag på presenter till Alla hjärtans dag

Visst är det underbart med kärlek? Fira alla hjärtans dag med en kärleksfull Alla hjärtans dag-present från Coolstuff! Där hittar du roliga, mysiga, spännande och framförallt romantiska presenter. Allt för att göra denna kärlekens dag så bra som möjligt. Så letar du efter alla hjärtans dag-present till pojkvän, flickvän, vovve eller någon annan du håller av är det där du ska leta!

Spana gärna in Upplevelse.com om du letar till tips efter till en bra alla hjärtans dag-present. Där kan du leta bland upplevelser i många olika kategorier. En upplevelse är en personlig present som blir ett minne för livet!

Varför firar vi alla hjärtans dag?

Firandet av Alla hjärtans dag går hela vägen tillbaka till medeltiden. Då hade både pojkar och flickor i uppgift att fundera ut vem som skulle bli deras ”Valentin” under minst ett år framöver, kanske för resten av livet. Det är därifrån som namnet Valentines day kommer som i Sverige fått namnet Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag

Firandet av alla hjärtans dag i Sverige började först under 1960-talet. Men firandet blev stort först under årtalen kring 1990 då temadagen fick sin plats i kalendern och fick stor uppmärksamhet i skolan. Nu firas alla hjärtans dag av de flesta paren. Den uppmärksammas av de flesta butikerna som gärna vill ta del av uppmärksamheten dagen har fått. Många butiker har speciella erbjudanden och vill att du ska köpa present till din pojkvän och flickvän. Många restauranger väljer att skapa speciella menyer för att göra ert restaurangbesök lite extra trevligt och mysigt.

Vad kommer Valentines day ifrån?

Dagen har fått sitt namn efter helgonet Sankt Valentin, andra namn för alla hjärtans dag är Valentindagen, Valentines day och Sankt Valentins dag.

Alla hjärtans dag idéer och tips

Det finns många temadagar vilket gör att det finns många dagar att ge bort presenter på eller göra något speciellt med den man håller närmast. Vi vi vill här ge lite tips och idéer på vad du och din partner kan göra på Alla hjärtans dag.

 • Gå inte på restaurang
  • Det finns 364 andra dagar på året som det är bättre att gå på restaurang på. Det kommer vara mycket folk vilket kommer göra att er kväll inte blir så speciell som ni först önskat. Ta och gå ut på middag dagen innan eller dagen efter istället. Då kommer det vara betydligt färre andra gäster som stör er kväll.
 • Köp hem blommor
  • Blommor gör sig fint i alla hem och varför inte passa på att fylla hemmet med lite röda rosor?
 • Laga mat tillsammans eller köp hem mat
  • Vi förstår, ni äter mat i ert hem nästan varje dag men det gör inget. Vill ni inte laga mat tillsammans så beställ hem mat från er favoritrestaurang. Eller köp hem lite plockmat från närmsta mataffären så att ni kan få njuta av varandras sällskap.
 • Köp hem lite ost eller choklad
  • Vad kan gå fel egentligen,? Ost, choklad eller något bakverk fungerar alla perfekt som dessert till er speciella kväll.
 • Spela ett spel
  • Skippa Netflix ikväll, ta fram ett hederligt brädspel, det gör att ni lägger mer fokus på varandra.
 • Massera varandra
  • När gav ni varandra massage senast? Något som gör att ni kommer varandra extra nära även fysiskt vilket kan skapa en väldigt härlig stämning.
 • Ge en gåva
  • En present sitter aldrig fel och något som vi ofta brukar köpa till våra partners. Du hittar tips och idéer på gåvor ovan.

Alla hjärtans dag är alltid den 14 februari, dagen infaller nästa gång den 14 februari 2025.

Det är 236 dagar kvar till Alla hjärtans dag.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Populära dagar

Taggar:

14 Februari, Alla hjärtans dag, Valentindagen, Valentines day

Andra temadagar 14 februari:

Alla hjärtebarns dag