temadagar.se logotype

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är en av de mest uppmärksammade temadagarna i Sverige. Dagen har firats i romantikens och kärlekens tecken varje år sedan medeltiden och infaller den 14 februari. Varför firar vi då alla hjärtans dag? På den tiden så skulle pojkar och flickor fundera på vem som skulle bli deras ”Valentin” under minst ett år framöver. Därifrån kommer även namnet Valetines day som det ursprungliga namnet är.

Alla hjärtans dag

Firandet av alla hjärtans dag i Sverige började först under 1960-talet men firandet blev stort under årtalen kring 1990 då temadagen fick sin plats i kalendern och genom stor uppmärksamhet i skolan. Nu firas alla hjärtans dag av de flesta paren och uppmärksammas av de flesta butikerna som gärna vill ta del av uppmärksamheten dagen har fått.

Fakta:

Dagen har fått sitt namn efter helgonet Sankt Valentin, andra namn för alla hjärtans dag är Valentindagen och Sankt Valentins dag.

Visst är det underbart med kärlek? Fira alla hjärtans dag 2020 med en kärleksfull Alla hjärtans dag-present från CoolStuff! Där hittar du roliga, mysiga, spännande och framförallt romantiska gadgets. Allt för att göra denna kärlekens dag så bra som möjligt. Så letar du efter alla hjärtans dag-present till pojkvän, flickvän, vovve eller någon annan du håller av är det där du ska leta!

Spana gärna in Upplevelse.com om du letar till tips efter till en bra alla hjärtans dag-present. Där kan du leta bland upplevelser i många olika kategorier. En upplevelse är en personlig present som blir ett minne för livet!


När är Alla hjärtans dag 2021?

Alla hjärtans dag 2021 infaller den 14 februari.


Vill du också kunna se direkt i din kalender vilken temadag som firas när? Du kan nu köpa hela vår kalenderfil och lägga in den i kalendern i din telefon eller dator. Läs mer om hur du köper kalendern här.

Andra temadagar samma dag:

Alla Hjärtebarns dag

Taggar:

14 Februari
Alla hjärtans dag
Valentindagen