Arbetsplatsombudens dag

På arbetsplatsombudens dag, den 26 mars varje år, uppmärksammas alla de hjältar som är avgörande för en stark fackförening. Arbetsplatsombuden är länken mellan kollegorna, arbetsgivaren och de fackliga organisationerna.

Syftet med dagen är att hylla arbetsplatsombuden och göra fler nyfikna på uppdraget.

Kommunal kongress beslutade att denna dag skulle instiftas för att specifikt lyfta fram det viktiga jobb de gör och hylla denna grupp förtroendevalda. Både i sociala medier och lokalt runt om i Sverige genom olika aktiviteter. Motionen som ledde fram till beslutet kom från medlemmen Helen Hägg.

Hos Kommunal kan du läsa mer om Arbetsplatsombudens dag och glöm inte att hylla ditt eget arbetsplatsombud på hens egna dag.

När är Arbetsplatsombudens dag 2024?

Arbetsplatsombudens dag är alltid den 26 mars.

Arbetsplatsombudens dag är instiftad av Kommunal.

Hur många dagar är det kvar till Arbetsplatsombudens dag?

Det är 182 dagar kvar till Arbetsplatsombudens dag.


Missa aldrig när Arbetsplatsombudens dag infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

26 march, Arbetsplatsombudens dag, Kommunal,

Andra temadagar 26 mars:

Dialersystemens dag

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!