Första advent

Ordet advent är latin och betyder ’ankomst’, då vi ju firar Jesus ankomst till jorden med jul. Många känner nog igen vanan att på första advent tända ett ljus i en stake eller krans, och vid varje adventssöndag fram till jul tända ytterligare ett. Även adventskalendern, som har sin kommersiella ursprung i 1920-talet i Tyskland, är fortfarande välkänd. Nedan ser ni den allra första Svenska adventskalendern, ritad av Aina Stenberg-Masolle i 1932. Under 1960-talet kopplade SVT en adventskalender till sitt årliga program med samma namn, numera känd som Julkalendern.

Passa på att fira julen med stil, köp en jultröja från jultroja.se!

Advent firar vi med julbord, julfester och glöggmingel. Här finns tips på de bästa festlekarna för alla julfester och för själva julfirandet.

När är Första advent 2020?

Första advent 2020 är den 29 november.

Första advent infaller fjärde söndagen före juldagen.

Hur många dagar är det kvar till Första advent?

Det är 2 dagar kvar till Första advent.


Taggar:

1 advent
1a advent
Fjärde söndagen före Juldagen
Första advent

Vi förstår att du inte är här för annonserna men vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs nämligen av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan, detta gör att du behöver vitlista temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att ha möjlighet att besöka vår hemsida.

Tack för din förståelse!