Första advent

Ordet advent är latin och betyder ’ankomst’, då vi ju firar Jesus ankomst till jorden med jul. Många känner nog igen vanan att på första advent tända ett ljus i en stake eller krans. Och vid varje adventssöndag fram till jul tända ytterligare ett. Även adventskalendern, som har sin kommersiella ursprung i 1920-talet i Tyskland, är fortfarande välkänd. Under 1960-talet kopplade SVT en adventskalender till sitt årliga program med samma namn, numera känd som Julkalendern.

Passa på att fira julen med stil, köp en jultröja från jultroja.se!

Advent firar vi med julbord, julfester och glöggmingel. Här finns tips på de bästa festlekarna för alla julfester och för själva julfirandet.

Första advent infaller nästa gång den 1 december 2024.

Första advent infaller fjärde söndagen före juldagen.

Det är 161 dagar kvar till Första advent.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Högtider

Taggar:

1 advent, 1a advent, Fjärde söndagen före Juldagen, Första advent