Första advent

Ordet advent är latin och betyder ’ankomst’, då vi ju firar Jesus ankomst till jorden med jul. Många känner nog igen vanan att på första advent tända ett ljus i en stake eller krans. Och vid varje adventssöndag fram till jul tända ytterligare ett. Även adventskalendern, som har sin kommersiella ursprung i 1920-talet i Tyskland, är fortfarande välkänd. Under 1960-talet kopplade SVT en adventskalender till sitt årliga program med samma namn, numera känd som Julkalendern.

Passa på att fira julen med stil, köp en jultröja från jultroja.se!

Advent firar vi med julbord, julfester och glöggmingel. Här finns tips på de bästa festlekarna för alla julfester och för själva julfirandet.

När är Första advent 2023?

Första advent 2023 är den 3 december.

Första advent infaller fjärde söndagen före juldagen.

Hur många dagar är det kvar till Första advent?

Det är 69 dagar kvar till Första advent.


Missa aldrig när Första advent infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

1 advent, 1a advent, Fjärde söndagen före Juldagen, Första advent,

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!