Kattens dag

Katter är ett av våra mest populära sällskapsdjur, om inte det mest populära, därför införde Sverak(Sveriges Kattklubbars Riksförbund) år 1983 Kattens dag. Dagen firas varje år den första advent för att vi skall hylla våra kattvänner extra mycket. Vi skall tänka på våra egna katter och på de hemlösa katter som springer runt ute i landet. Sverak och dess medlemmar arrangerar på första advent olika aktiviteter för att hedra och fira våra katter så mycket som möjligt.

Om du skulle vara ute efter en ny katt eller har en kattunge för mycket där hemma så tycker jag att du i samband med denna dag skall bege dig ut på jakt efter en ny familjemedlem alternativt en ny familj till din fyrbenta vän.

När är Kattens dag 2021?

Kattens dag 2021 är den 28 november.

Kattens dag infaller samma dag som första advent.

Kattens dag är instiftad av Sverak(Sveriges Kattklubbars Riksförbund).

Hur många dagar är det kvar till Kattens dag?

Det är 311 dagar kvar till Kattens dag.


Taggar:

Kattdagen
kattens dag
kattungar

Andra temadagar 28 november:

Flaskmatardagen
Första advent

Vi förstår att du inte är här för annonserna men vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs nämligen av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan, detta gör att du behöver vitlista temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att ha möjlighet att besöka vår hemsida.

Tack för din förståelse!