Kattens dag

Katter är ett av våra mest populära sällskapsdjur, om inte det mest populära. Därför införde Sverak (Sveriges Kattklubbars Riksförbund) år 1983 Kattens dag. Dagen firas varje år den första advent för att vi skall hylla våra kattvänner extra mycket. Vi skall tänka på våra egna katter och på de hemlösa katter som springer runt ute i landet. Sverak och dess medlemmar arrangerar på första advent olika aktiviteter för att hedra och fira våra katter så mycket som möjligt.

Om du skulle vara ute efter en ny katt, eller har en kattunge för mycket där hemma? Hur som helst så tycker vi att du i samband med denna dag skall bege dig ut på jakt efter en ny familjemedlem alternativt en ny familj till din fyrbenta vän.

Kattens dag infaller nästa gång den 1 december 2024.

Kattens dag infaller samma dag som första advent.

Kattens dag är instiftad av Sverak(Sveriges Kattklubbars Riksförbund).

Det är 221 dagar kvar till Kattens dag.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Djur och växter
Företags- och organisationsdagar

Taggar:

Kattdagen, kattens dag, kattungar