Kattens dag

Katter är ett av våra mest populära sällskapsdjur, om inte det mest populära. Därför införde Sverak (Sveriges Kattklubbars Riksförbund) år 1983 Kattens dag. Dagen firas varje år den första advent för att vi skall hylla våra kattvänner extra mycket. Vi skall tänka på våra egna katter och på de hemlösa katter som springer runt ute i landet. Sverak och dess medlemmar arrangerar på första advent olika aktiviteter för att hedra och fira våra katter så mycket som möjligt.

Om du skulle vara ute efter en ny katt, eller har en kattunge för mycket där hemma? Hur som helst så tycker vi att du i samband med denna dag skall bege dig ut på jakt efter en ny familjemedlem alternativt en ny familj till din fyrbenta vän.

När är Kattens dag 2021?

Kattens dag 2021 är den 28 november.

Kattens dag infaller samma dag som första advent.

Kattens dag är instiftad av Sverak(Sveriges Kattklubbars Riksförbund).

Hur många dagar är det kvar till Kattens dag?

Det är 41 dagar kvar till Kattens dag.


Missa aldrig när Kattens dag infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

Kattdagen, kattens dag, kattungar,

Andra temadagar 28 november:

Flaskmatardagen
Första advent

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!