Fössta Tossdan i Mass

Denna roliga, inofficiella nationaldag i Småland har firats sedan 2010, efter att en Facebook-sida om dagen fått spridning. Stavningen i dagen refererar till brytningen som många Smålänningar har där bokstaven R inte artikuleras. Det ger en kul effekt och firas den dag då särskilt många R förekommer, alltså den första torsdagen i mars månad, helst i sällskap av en massipaantååta som även den innehåller flera oartikulerade R.

Älskar du också Småland så det är bara att fira med att äta marsipantårta!

Första torsdagen i mars
Marsipantårta
Bilden är licensierad under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.

Vi har just nu ingen information om när Fössta Tossdan i Mass infaller nästa gång, vi vet inte ens om det är under 2024 eller 2025. Om du har information om dagen så kontakta gärna oss.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Populära dagar
Mat- och dryckesdagar
Roliga temadagar

Taggar:

Första torsdagen i mars, Fössta Tossdan i Mass

Andra temadagar 7 mars:

Podcastens dag
Punschrullens dag