Internationella sömndagen

Det är viktigt för alla att få en god natts sömn och det är avgörande för både hälsa och välbefinnande hos människor. Därför har Internationella sömndagen instiftats av World Association of Sleep Medicine (WASM). Internationella sömndagen infaller på varierande datum varje år och heter på engelska World Sleep Day. Dagen är instiftad för att hylla sömn och upplysa om viktiga frågor som rör sömnen. Men även saker kring, t ex medicin, utbildning och sociala aspekter. Samtidigt syftar dagen till att hjälpa människor med sömnproblem genom att bättre förebygga och hantera sömnstörningarna.

Vi har just nu ingen information om när Internationella sömndagen infaller nästa gång, vi vet inte ens om det är under 2024 eller 2025. Om du har information om dagen så kontakta gärna oss.

Internationella sömndagen är instiftad av WASM.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Sjukdomar och hälsa
Företags- och organisationsdagar

Taggar:

Internationella sömndagen, WASM, World Sleep Day