temadagar.se logotype

Instifta temadag

Vi får dagligen förfrågningar om vem som bestämmer vilka temadagar som får finnas, hur en temadag instiftas eller om vi kan lägga till en viss dag i vår kalender. Vi tycker det är jättekul att intresset för temadagar är så stort och att du använder vår hemsida för att lära dig mer om dagarna. Vi har satt ihop en liten guide nedan kring hur du går tilväga för att instifta en ny temadag och nedan finns även ett formulär om du vill lägga till dagen i vår kalender.

Innan vi tittar på guiden så vill vi först meddela att det inte finns något officiellt register för vilka Temadagar som existerar och när. All den information vi har om temadagar har vi själva letat upp eller fått tips från er besökare. Det finns ingen som bestämmer vilka dagar som får finnas eller inte, det som styr hur känd en temadag blir är mängden marknadsföring som sker.

1. Bestäm meningen med er temadag, vad den skall handla om och varför den bör finnas.
2. Skapa en hemsida för temadagen, internet är idag det största kommunikationsmedlet för att snabbt komma ut med ny och aktuell information.
3. Börja marknadsföra temadagen i de kretsar som det är mest aktuellt, t ex kanelbullens dag på konditorier, Skolans dag i skolorna osv.
4. Marknadsför sedan temadagen på andra platser i landet och världen, detta för att sticka ut från mängden, alla dagar kommer inte kunna bli lika kända som t ex fettisdagen.
5. När dagen har börjat spridas kan du skicka in den till oss genom att fylla i formuläret nedan så lägger vi upp den i vår kalender. Notera att vi endast tar med dagar i vår kalender som redan firas runt om i landet.
6. Prata om dagen, skriv om dagen, be alla prata om dagen, ju fler desto bättre.
Skicka in en temadag till oss:

Återkommer temadagen samma datum varje år? (obligatorisk)

[recaptcha]

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.