Instifta temadag

Vi får dagligen förfrågningar om vem som bestämmer vilka temadagar som får finnas, hur en temadag instiftas eller om vi kan lägga till en viss dag i vår kalender. Vi tycker det är jättekul att intresset för temadagar är så stort och att du använder vår hemsida för att lära dig mer om dagarna. Vi har därför satt ihop en liten FAQ som du gärna får läsa. Nedan har vi samlat tips på vad du ska tänka på när du vill instifta en ny temadag, läs noga igenom dessa då endast dagar som uppfyller våra krav kommer komma med i kalendern.

Innan vi tittar på guiden så vill vi först meddela att det inte finns något officiellt register för vilka Temadagar som existerar och när. All den information vi har om temadagar har vi själva letat upp eller fått tips från er besökare. Det finns ingen som bestämmer vilka dagar som får finnas eller inte, det som styr hur känd en temadag blir baseras på hur mycket de som ska fira dagar känner för den samt mängden marknadsföring som sker kring dagen.

  1. Bestäm syftet med er temadag, vad den skall handla om och varför den bör finnas. Vad kommer dagen att tillföra?
  2. Skapa en hemsida, Facebook-sida eller Twitter-konto för temadagen, internet är idag det största kommunikationsmedlet för att snabbt komma ut med ny och aktuell information.
  3. Börja marknadsföra temadagen i de kretsar som det är mest aktuellt, t ex Kanelbullens dag på konditorier, Skolans dag i skolorna osv.
  4. Marknadsför sedan temadagen på andra platser i landet, detta gör du för att sticka ut och för att den ska få allmän spridning men tänk på att det kommer krävas mycket för att dagen ska bli lika uppmärksammad som t ex Fettisdagen.
  5. När dagen har börjat spridas kan du skicka in den till oss genom att fylla i formuläret nedan så lägger vi upp den i vår kalender. Notera att vi endast tar med dagar i vår kalender som redan firas runt om i landet.
  6. Prata om dagen, skriv om dagen, be alla prata om dagen, ju fler desto bättre.
  7. Om du önskar få hjälp av oss med spridning av din dag läs kapitlet kring marknadsföring i vår FAQ och kontakta sedan oss via vårt kontaktformulär.

Skicka in en temadag till oss:

Återkommer temadagen samma datum varje år? (obligatorisk)

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Add a Comment

Vi förstår att du inte är här för annonserna men vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs nämligen av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan, detta gör att du behöver vitlista temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att ha möjlighet att besöka vår hemsida.

Tack för din förståelse!