Mors dag

Mors dag firas i de flesta länderna i världen, men på helt olika datum. I Sverige firar vi Morsdag den sista söndagen i maj precis som Marocko och Frankrike. I USA, Finland och Danmark däremot firas dagen den andra söndagen i maj. Medan mors dag i Norge firas den andra söndagen i februari. Anledningen till att vi i Sverige firar Mors dag senare än de flesta andra länderna, som firar den andra söndagen i maj, sägs bero på att det är större chans att vi kan gå ut och plocka blommor och ge till våra mammor.

I Finland är Mors dag en officiell flaggdag. I Sverige är det inte så än men det har däremot diskuterats skulle kunna bli inom några år. Flaggning för våra mammor förekommer dock på många platser ändå. Tanken med Mors dag är att vi ska stanna upp och tänka på våra mödrar, tacka dem för vad de gör och vad de har gjort samt att fira dem.

Första gången som någon firade mors dag var år 1908 i Philadelphia. Det var Ann Jervis som ville hedra sin mamma på årsdagen av hennes bortgång. Sedan dess har mors dag firats varje år runt om i världen. Mors dag är en av våra största och mest uppmärksammade temadagar och högtider. Det är även en av de äldsta så passa på att bjuda ut din mamma på lite mat, eller om hon bor långt bort, varför inte skicka lite choklad för att uppmärksamma henne.

Tack mamma!

Köp en mors dag-present till din mamma

Överraska mamsen med en cool mors dag-present! Hos Coolstuff hittar du oväntade och roliga presenter. Sitt inte och klura på vad du ska handla till världens bästa mamma när du kan hitta alla balla, annorlunda, smarta och finurliga presenter där. Klart morsan ska firas något alldeles extra med en extraordinär mors dag-present från dig!

Hos Upplevelse.com får du många bra tips på mors dag-presenter, där du kan leta bland upplevelser i olika kategorier. En upplevelse är en personlig present som blir ett minne för livet!

Hur ska man fira mamma? Här finns roliga tips inför Mors dagsfirandet och ett kul, gratis quiz i mamma-kunskap.

Vi har just nu ingen information om när Mors dag infaller nästa gång, vi vet inte ens om det är under 2024 eller 2025. Om du har information om dagen så kontakta gärna oss.

Mors dag

Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Populära dagar

Taggar:

Mors dag, Morsdag

Andra temadagar 26 maj:

Inga

Etiketter:,