Pocketbokens dag

Pocketbokens dag firas den 30 juli varje år. Dagen har de senaste åren inte uppmärksammats särskilt i bokbranschen men firas flitigt av bokmalar. Dagen firas för att uppmärksamma det billiga och lättillgängliga bokformatet pocket. Det sägs att de första pocketböckerna publicerades under 1930-talet. Då dagen firas mitt i sommaren passar det bra att lägga sig i hängmattan och njuta av sommaren med en pocket.

Standardmåttet för en pocketbok är 110x178mm medan det för storpocket är 135x210mm.

När är Pocketbokens dag 2023?

Pocketbokens dag är alltid den 30 juli.

Hur många dagar är det kvar till Pocketbokens dag?

Det är 127 dagar kvar till Pocketbokens dag.


Missa aldrig när Pocketbokens dag infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

30 juli, Pocketbokens dag,

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!