Studenternas dag

Sedan 2007 har Sveriges förenade studentkårer, SFS, och dess medlemmar firat Studenternas dag. Dagen firas årligen den 2 april.

Ofta sägs det att studenter i Sverige har det bra jämfört med andra länder. Visst är det så, men det finns fortfarande saker som kan bli bättre. SFS vill med Studenternas dag uppmärksamma de problem som finns hos studenterna i Sverige. Oftast handlar det om grupper av studenter som tillhör landets fattigaste. Men även de studenter som inte har den sociala trygghet som de borde ha. Samtidigt måste övergången från studentlivet till arbetslivet bli bättre och grundutbildningen kräver mer resurser för att sluta försämras.

Varje år uppmärksammas olika teman på Studenternas dag för att upplysa om specifika problem som finns i studentvärlden.

Studenternas dag är alltid den 2 april, dagen infaller nästa gång den 2 april 2025.

Studenternas dag är instiftad av Sveriges förenade studentkårer.

Det är 343 dagar kvar till Studenternas dag.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Företags- och organisationsdagar
Yrkesgrupper

Taggar:

2 april, studenternas dag, sveriges förenade studentkårer, universitet