Veckopengens dag

Veckopengens dag: Vikten av att prata pengar med barn

Att redan som barn få ansvar för en egen liten summa pengar är roligt och lustfyllt för de flesta – och en perfekt introduktion i konsten att hushålla med begränsade resurser.

Med veckopeng får barn träna på just det.

Det är en erfarenhet som de kan ha nytta av i hela sitt liv. För barn som får lära sig vad saker kostar, att prioritera bland sina utgifter och värdet av att lägga undan en slant på sparkontot får viktiga lärdomar som de kan ta med sig under hela uppväxten – och vidare in i vuxenlivet.

Därför finns veckopengens dag! En årlig påminnelse om vikten av att prata pengar med barn och att barn får träna på att hantera sin ekonomi.

Vill du veta hur mycket andra ger i veckopeng till sina barn och få tips om hur du kan prata pengar med ditt barn? Läs mer på swedbank.se/veckopengensdag

När är Veckopengens dag 2023?

Veckopengens dag är alltid den 28 oktober.

Veckopengens dag är instiftad av Swedbank och sparbankerna.

Hur många dagar är det kvar till Veckopengens dag?

Det är 37 dagar kvar till Veckopengens dag.


Missa aldrig när Veckopengens dag infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

28 oktober, Swedbank och sparbankerna, Veckopengens dag,

Andra temadagar 28 oktober:

Bilens dag
Internationella animationens dag

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!