Veckopengens dag

Veckopengens dag: Vikten av att prata pengar med barn

Att redan som barn få ansvar för en egen liten summa pengar är roligt och lustfyllt för de flesta – och en perfekt introduktion i konsten att hushålla med begränsade resurser.

Med veckopeng får barn träna på just det.

Det är en erfarenhet som de kan ha nytta av i hela sitt liv. För barn som får lära sig vad saker kostar, att prioritera bland sina utgifter och värdet av att lägga undan en slant på sparkontot får viktiga lärdomar som de kan ta med sig under hela uppväxten – och vidare in i vuxenlivet.

Därför finns veckopengens dag! En årlig påminnelse om vikten av att prata pengar med barn och att barn får träna på att hantera sin ekonomi.

Vill du veta hur mycket andra ger i veckopeng till sina barn och få tips om hur du kan prata pengar med ditt barn? Läs mer på swedbank.se/veckopengensdag

Veckopengens dag är alltid den 28 oktober, dagen infaller nästa gång den 28 oktober 2024.

Veckopengens dag är instiftad av Swedbank och sparbankerna.

Det är 163 dagar kvar till Veckopengens dag.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Företags- och organisationsdagar

Taggar:

28 oktober, Swedbank och sparbankerna, Veckopengens dag

Andra temadagar 28 oktober:

Bilens dag
Internationella animationens dag