temadagar.se logotype

Chokladens dag

Den 11 november varje år är datumet för dagen då vi i Sverige uppmärksammar en av våra mest populära godsaker, du tänker rätt, det är chokladen vi uppmärksammar. Chokladens dag firas på detta datum för att vi en dag om året skall få frossa i denna goda läckerhet utan att behöva tänka på hur eller varför. Vad vi på Temadagar känner till så firas Chokladens dag officiellt endast i Sverige men tillsammans kan vi sprida den så att fler länder uppmärksammar denna underbara dag. Många vill att varje dag skall vara chokladens dag men i vår kalender så får den tyvärr bara plats på ett datum, den 11 november.

Vi hoppas naturligtvis att du under denna dagen kommer att äta så mycket choklad du kan och kanske bjuda in dina vänner på lite chokladfondue. I Japan kallas Alla hjärtans dag ofta för just Chokladens dag, detta beror på att det är så många som under Alla hjärtans dag ger bort just choklad till sina nära och kära. Datumet för när Chokladens dag firas har tidigare varierat men först under 2011 bestämdes det att dagen kommer att ha ett fast datum.


När är Chokladens dag 2020?

Chokladens dag 2020 infaller den 11 november.


Vill du också kunna se direkt i din kalender vilken temadag som firas när? Du kan nu köpa hela vår kalenderfil och lägga in den i kalendern i din telefon eller dator. Läs mer om hur du köper kalendern här.

Andra temadagar samma dag:

Alla singlars Dag
Grön flagg-dagen
Hågkomstens dag
Nordiska klimatdagen

Taggar:

11 november
choklad
chokladens dag