Chokladens dag

Den 11 november varje år är datumet för dagen då vi i Sverige uppmärksammar en av våra mest populära godsaker, du tänker rätt, det är chokladen vi uppmärksammar. Chokladens dag firas på detta datum för att vi en dag om året skall få frossa i denna goda läckerhet utan att behöva tänka på hur eller varför. Vad vi på Temadagar känner till så firas Chokladens dag officiellt endast i Sverige men tillsammans kan vi sprida den så att fler länder uppmärksammar denna underbara dag. Datumet för när Chokladens dag firas har tidigare varierat men först under 2011 bestämdes det att dagen kommer att ha ett fast datum. Många vill att varje dag skall vara chokladens dag men i vår kalender så får den tyvärr bara plats på ett datum, den 11 november.

Vi hoppas naturligtvis att du under denna dag kommer att äta så mycket choklad du kan och kanske bjuda in dina vänner på lite chokladfondue. I Japan kallas Alla hjärtans dag ofta för just Chokladens dag, detta beror på att det är så många som under Alla hjärtans dag ger bort just choklad till sina nära och kära. Ge bort choklad du också och hitta bra presentaskar på Chokladbudet.se!

När är Chokladens dag 2021?

Chokladens dag är alltid den 11 november.

Hur många dagar är det kvar till Chokladens dag?

Det är 213 dagar kvar till Chokladens dag.Missa aldrig när Chokladens dag infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

11 november, choklad, Chokladdagen, chokladens dag,