Chokladens dag

Den 11 november varje år är datumet för dagen då vi i Sverige uppmärksammar en av våra mest populära godsaker. Du tänker rätt, det är chokladen vi uppmärksammar. Chokladens dag firas på detta datum för att vi en dag om året skall få frossa i denna goda läckerhet utan att behöva tänka på varför.

Vad vi på Temadagar känner till så firas Chokladens dag officiellt endast i Sverige. Tillsammans kan vi dock sprida den så att fler länder uppmärksammar denna underbara dag. Datumet för när Chokladens dag firas på har tidigare varierat. Det var först under 2011 som det bestämdes att dagen kommer att ha ett fast datum. Många vill att varje dag skall vara chokladens dag men i vår kalender så får den tyvärr bara plats på ett datum.

Vi hoppas naturligtvis att du under denna dag kommer att äta så mycket choklad du kan. Kanske tillochmed bjuda in dina vänner på lite chokladfondue. I Japan kallas Alla hjärtans dag ofta för just Chokladens dag, detta beror på att det är så många som under Alla hjärtans dag ger bort just choklad till sina nära och kära. Ge bort choklad du också och hitta bra presentaskar på Chokladbudet.se!

När är Chokladens dag 2023?

Chokladens dag är alltid den 11 november.

Hur många dagar är det kvar till Chokladens dag?

Det är 47 dagar kvar till Chokladens dag.Missa aldrig när Chokladens dag infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

11 november, choklad, Chokladdagen, chokladens dag,

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!