Fars dag

Fars dag är dagen då vi ska uppmärksamma, hedra och fira våra pappor. I Sverige firas Fars dag varje år den andra söndagen i november. Detta gör att datumet varierar mellan den 8 november och den 14 november. Firandet av Fars dag har skett i USA sedan 1910-talet. Det hela började med att Mors dag instiftades för att hedra alla mödrar och bara ett par år efter började firandet av fars dag. Det var efter att Sonora Smart Dodd ville hedra sin pappa, krigsveteranen, Mr. William Smart som ensamt fostrat henne och hennes fem syskon under deras uppväxt.

Det tog fram till år 1966 innan fars dag hamnade i kalendern i USA. Dock fick den inget fast datum utan dagen då Fars dag firas i USA är den tredje söndagen i juni. I Sverige har vi sedan 1931 firat Fars dag. Dagen firades till en början i juni men har senare flyttats till november för att inte krocka med mors dag som infaller i slutet på maj.

Fars dag har inte blivit lika uppmärksammad som Mors dag även om den är vida känd. Vi vill därför att du skall hedra och fira din pappa genom att ringa honom, bjuda honom på middag eller varför inte ge honom en riktigt bra present!

Tack pappa!

Förslag på fars dag-presenter

Letar du efter Fars Dag-present igen? Detta är dagen då farsan ska hyllas extra mycket. Hos Coolstuff hittar du alla möjliga roliga och oväntade prylar, så är det någonstans du ska leta så är det där. Oavsett vad han har för intressen är det omöjligt att inte hitta något som skulle kunna motsvara hans förväntningar. Klart pappsen ska få en cool och ball fars dag-present från dig!

Hos Upplevelse.com får du bra tips på Fars dag-presenter, där du kan leta bland upplevelser i många olika kategorier. En upplevelse är en personlig present som blir ett minne för livet!

Att fira far brukar inte vara helt enkelt. Ett kul och annorlunda sätt är att fira honom med en mobilskattjakt – gör egna frågor om pappa och låt hela familjen ta en promenad och tävla i pappa-kunskap. Här läser du mer om mobilskattjakter.

Fars dag infaller nästa gång den 10 november 2024.

Fars dag infaller andra söndagen i november.

Fars dag är instiftad av Sonora Smart Dodd.

Det är 165 dagar kvar till Fars dag.

Fars dag

Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Populära dagar

Taggar:

Fars dag

Etiketter: