Geléhallonens dag

Dagen efter Alla hjärtans dag firas varje år Geléhallonens dag. Dagen instiftades för att uppmärksamma den populära godisbiten Geléhallon, eller Jungfrubröst som den en gång i tiden kallades. Geléhallon är som de flesta troligtvis vet en röd liten mjuk godisbit. Den smakar som namnet antyder hallon och är täckt av socker. Idag går den att hitta i flera former, bland annat hjärtformad. Gelehallon gjorde intåg på godismarknaden redan i slutet av 1910-talet och sedan 1928 tillverkas den av företaget Aroma.

För att fira; gå ut och köp dig en påse Geléhallon som du kan njuta av denna februaridag.

När är Geléhallonens dag 2024?

Geléhallonens dag är alltid den 15 februari.

Hur många dagar är det kvar till Geléhallonens dag?

Det är 147 dagar kvar till Geléhallonens dag.


Missa aldrig när Geléhallonens dag infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

15 februari, Geléhallon, Geléhallonens dag, Jungfrubröst,

Andra temadagar 15 februari:

Internationella barncancerdagen

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!