Gosskörernas dag

Gosskörernas dag vill lyfta fram våra sjungande pojkar och män – må de sjunga och lyssnas på, må de bli många, starka i sin identitet och fortsätta sitt sjungande genom livet.

Sjungande pojkar behövs för att vi alls ska kunna sjunga den klassiska körrepertoaren i framtiden. Pojkarna behöver sången – kören är en plats för växande, för musikaliska höjdpunkter, för långsiktig målsättning och för livslång kamratskap och relation med kyrkan.

Var med och manifestera! Låt barnkörens pojkar sjunga en egen sång; låt gosskören eller manskörsstämman i den blandade kören sjunga.

S:t Domenico Savios är gosskoristernas skyddshelgon, han föddes den 6:e maj 1842 i Italien 1842 och allt han vill bli var att bli präst. Tyvärr dog han i tuberkulos när han bara var 14 år men under sina levnadsår gjorde han ett starkt intryck på sin omgivning genom sin djupa religiositet och kanoniserades därför 1954. Av den anledningen har Svenska kyrkans gosskörsförening valt att lägga Gosskörernas dag den 6e maj eller närmast efterföljande söndag.

När är Gosskörernas dag 2021?

Gosskörernas dag 2021 är den 9 maj.

Gosskörernas dag infaller 6:e maj eller närmast efterföljande söndag.

Gosskörernas dag är instiftad av Svenska kyrkans gosskörsförening.

Hur många dagar är det kvar till Gosskörernas dag?

Det är 64 dagar kvar till Gosskörernas dag.


Missa aldrig när Gosskörernas dag infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

Gosskörernas dag, Svenska kyrkans gosskörsförening,

Vi förstår att du inte är här för annonserna men vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs nämligen av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan, detta gör att du behöver vitlista temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att ha möjlighet att besöka vår hemsida.

Tack för din förståelse!