Internationella nalledagen

En kramgo nalle är många barns bästa vän då den ger trygghet och värme. Den internationella nalledagen har firats den 27 oktober varje år sedan 1998. Dagen firas på initiativ av PR-föreningen och har sitt ursprung i den amerikanska Teddy bear day. Nalledagen har sedan 2001 haft sin egna födelsedagssång som är ”Bamsefars födelsedag”.

Nallar säga ha funnits sedan slutet på 1800-talet då det både i Tyskland och USA utvecklades nallebjörnar och teddybjörnar. Vi firar Internationella nalledagen den 27 oktober eftersom det var Theodore ”Teddy” Roosevelts födelsedag. Den amerikanske presidenten Roosevelt blev under en jakt erbjuden att döda en infångad björnunge men vägrade, detta var något som följde honom i karriären och han valde till och med att använda teddybjörnen som sin maskot i kampanjen för att bli omvald som president.

Vi på temadagar.se uppmärksammar internationella nalledagen då vi vill visa hur viktiga nallarna har varit för oss under vår uppväxt. Fira dagen genom att köpa en nalle hos nalleriet.se.

Internationella nalledagen är alltid den 27 oktober, dagen infaller nästa gång den 27 oktober 2024.

Internationella nalledagen är instiftad av PR-föreningen.

Det är 107 dagar kvar till Internationella nalledagen.Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Populära dagar
Företags- och organisationsdagar

Taggar:

27 Oktober, Internationella nalledagen