Internationella öldagen

Internationella öldagen firas den första fredagen i augusti varje år över hela världen. Dagen har sin grund i USA där dagen firades för första gången.

Syftet med att fira Internationella öldagen är att träffa goda vänner och njuta av god öl. Men det är inte enda anledningen. Utan även att hylla de män och kvinnor som brygger och serverar vår öl samt att förena världen under den gemensamma fanan för god öl. Detta görs genom att hedra öl oavsett dess ursprungsland och kultur. En amerikansk stad där det finns många och bra bryggerier och som resenärer ofta åker till är San Diego. Är du också intresserad av att åka dit kan du boka hotell i San Diego här.

Internationella öldagen bör inte förväxlas med Ölets dag som uppmärksammas av mikrobryggerier i Sverige.

När är Internationella öldagen 2023?

Internationella öldagen 2023 är den 4 augusti.

Internationella öldagen infaller första fredagen i augusti.

Hur många dagar är det kvar till Internationella öldagen?

Det är 242 dagar kvar till Internationella öldagen.


Missa aldrig när Internationella öldagen infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

Första fredagen i augusti, Internationella öldagen, Öldrickardagen,

Andra temadagar 5 augusti:

Inga

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!