Internationella öldagen

Internationella öldagen firas den första fredagen i augusti varje år över hela världen. Dagen har sin grund i USA där dagen firades för första gången.

Syftet med att fira Internationella öldagen är att träffa goda vänner och njuta av god öl. Men det är inte enda anledningen. Utan även att hylla de män och kvinnor som brygger och serverar vår öl samt att förena världen under den gemensamma fanan för god öl. Detta görs genom att hedra öl oavsett dess ursprungsland och kultur. En amerikansk stad där det finns många och bra bryggerier och som resenärer ofta åker till är San Diego. Är du också intresserad av att åka dit kan du boka hotell i San Diego här.

Internationella öldagen bör inte förväxlas med Ölets dag som uppmärksammas av mikrobryggerier i Sverige.

Internationella öldagen infaller nästa gång den 2 augusti 2024.

Internationella öldagen infaller första fredagen i augusti.

Det är 9 dagar kvar till Internationella öldagen.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Populära dagar
Mat- och dryckesdagar

Taggar:

Första fredagen i augusti, Internationella öldagen, Öldrickardagen

Andra temadagar 2 augusti:

Inga