Kristi himmelsfärdsdag

Kristi himmelsfärd eller Kristi flygare som dagen kallas i vissa delar av landet infaller varje år 40 dagar efter påskdagen. Dagen firas till minne av Jesus då det är den dag som han enligt Bibeln färdades från Jorden upp till himlen. I Sverige är Kristi himmelsfärd en helgdag och därför röd dag i almanackan, samma dag firas även folknykterhetens dag. Många av de helgdagar vi har i Sverige är helgdagar just på grund av att de är kristna högtider. Kristi himmelsfärd har firats i världen sedan 300-talet och infaller alltid på en Torsdag.

Dagen infaller tidigast den 30 april och senast den 3 juni varje år.

Om vädret tillåter är Kristi Himmelsfärd ett populärt tillfälle för årets grillpremiär – fira med en grillfest! Här kan du läsa massvis med tips och roliga idéer inför grillfesten.

När är Kristi himmelsfärdsdag 2021?

Kristi himmelsfärdsdag 2021 är den 13 maj.

Kristi himmelsfärdsdag infaller den 40:e dagen efter påskdagen.

Kristi himmelsfärdsdag är en röd dag och helgdag.

Kristi himmelsfärdsdag är en ledig dag.

Hur många dagar är det kvar till Kristi himmelsfärdsdag?

Det är 235 dagar kvar till Kristi himmelsfärdsdag.


Taggar:

Kristi flygare
Kristi himmelsfärd
Kristi himmelsfärds dag
Kristi himmelsfärdsdagen

Vi förstår att du inte är här för annonserna men vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs nämligen av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan, detta gör att du behöver vitlista temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att ha möjlighet att besöka vår hemsida.

Tack för din förståelse!