Kristi himmelsfärdsdag

Kristi himmelsfärd eller Kristi flygare som dagen kallas i vissa delar av landet infaller varje år 40 dagar efter påskdagen. Kristi himmelsfärdsdag infaller alltså just på den 40e dagen efter det att han på påskdagen återuppstod. Dagen firas till minne av Jesus då det är den dag som han enligt Bibeln färdades från Jorden upp till himlen. I Sverige är Kristi himmelsfärd en helgdag och därför röd dag i kalendern och infaller alltid på en torsdag. Detta gör att de flesta är lediga samt att fredagen efter blir en så kallad klämdag. Många av de helgdagar vi har i Sverige är helgdagar just på grund av att de är kristna högtider. Kristi himmelsfärds dag sägs ha firats i världen sedan 300-talet.

Kristi himmelsfärsdag infaller som tidigast den 30 april och senast den 3 juni varje år.

Om vädret tillåter är Kristi Himmelsfärd ett populärt tillfälle för årets grillpremiär – fira med en grillfest! Här kan du läsa massvis med tips och roliga idéer inför grillfesten.

Kristi himmelsfärdsdag infaller nästa gång den 9 maj 2024.

Kristi himmelsfärdsdag infaller den 40:e dagen efter påskdagen.

Det är 17 dagar kvar till Kristi himmelsfärdsdag.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Röda dagar
Högtider

Taggar:

Kristi flygare, Kristi himmelsfärd, Kristi himmelsfärds dag, Kristi himmelsfärdsdagen