Ads Block Detector Powered by codehelppro.com

Välkommen till Temadagar.se

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!

Samtliga röda dagar i Sverige

Röda dagar och helgdagar markerar viktiga tillfällen i Sverige där arbetslivet pausar för att hedra traditioner och högtider. Dessa dagar utgör en viktig del av den svenska kulturen och har historiska och kulturella rötter som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

En av de mest betydelsefulla aspekterna av röda dagar är deras koppling till kristna högtider. Till exempel är påsk, som är en central helg i den kristna kalendern, en av dessa dagar. Men det finns även andra röda dagar som inte är relaterade till kristendomen, som t ex Nationaldagen och Midsommardagen.

Även om röda dagar betraktas som arbetsfria för majoriteten av befolkningen, finns det viktiga undantag. Vissa yrkesgrupper, som sjukvårdspersonal, poliser och brandmän, måste fortfarande arbeta för att säkerställa samhällets välfärd och säkerhet. För dem som är i tjänst under dessa helgdagar är det viktigt att notera att de har rätt till övertidskompensation. Detta erkännande och kompensationen är en viktig del av att värdera det arbete som utförs av dessa yrkesgrupper även under traditionella vila-dagar.

Sammanfattningsvis representerar röda dagar och helgdagar i Sverige inte bara en paus från arbetslivet utan också en möjlighet att fördjupa sig i nationella traditioner och gemenskap. Dessa dagar är en chans att fira och reflektera över historien och kulturen som har format Sverige till det land det är idag. Oavsett om det är genom religiösa ceremonier, traditionell mat eller gemensam tid med nära och kära, är röda dagar en viktig del av det svenska samhället. Du hittar samtliga temadagar i vår kalender.

Om du undrar när nästa röda dag infaller eller om det är röd dag idag så är det bara att kolla nedan.

Röda dagar 2024

Januari
1 - Nyårsdagen
6 - Trettondagen

Mars
29 - Långfredagen
31 - Påskdagen

April
1 - Annandag påsk

Maj
1 - Första maj
9 - Kristi himmelsfärdsdag
19 - Pingstdagen

Juni
6 - Sveriges nationaldag
22 - Midsommardagen

November
2 - Alla helgons dag

December
25 - Juldagen
26 - Annandag jul

Röda dagar 2025

Januari
1 - Nyårsdagen
6 - Trettondagen

Maj
1 - Första maj

Juni
6 - Sveriges nationaldag

December
25 - Juldagen
26 - Annandag jul