Ostens dag

Ostens dag firas varje år sedan 2010. Dagen firas efter att Falbygdens ost ville uppmärksamma osten och sätta fokus på allt gott man kan använda ostar till. Samtidigt som man vill att vi svenskar ska prova på flera olika sorters ost. Ost är ett av världens äldsta livsmedel med en historia som sträcker sig 9 000 år tillbaka. Redan år 1878 startade Falbygdens som ett gårdsmejeri, där man började tillverka ost. Idag är Falbygdens specialiserat på långlagrad hårdost. De är även en av Sveriges främsta importörer av utländsk delikatess- och dessertost. Att de vill ge ost en alldeles egen dag kring ost är därför inte så konstigt.

Såhär skriver man i ett pressmeddelande; Falbygdens vill sätta fokus på allt gott man kan använda ostar till och få svenskarna att prova mer ostar och utropar därför en Ostens dag. Dagen till ära kan man i butiker runtom i landet kunna köpa en ostprovarpåse som är fylld av spännande ostar, tillbehör och instruktioner till en ostprovning.

När är Ostens dag 2021?

Ostens dag är alltid den 27 maj.

Ostens dag är instiftad av Falbygdens Ost.

Hur många dagar är det kvar till Ostens dag?

Det är 18 dagar kvar till Ostens dag.


Missa aldrig när Ostens dag infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

Falbygdens ost, ost, ostens dag,

Andra temadagar 27 maj:

Muffinsdagen
Parfymfria dagen