Pandemidagen

31 januari 2020 fick Sverige sitt första fall av covid-19.  I samband med årsdagen 2022 gick Sveriges virusforskare samman och instiftade en årlig Pandemidag som ett forum för att minnas, men framförallt för att samla mer livsviktig kunskap om virus. Syftet med dagen är att belysa att mer virusforskning är avgörande i kampen mot framtida virusorsakade sjukdomar och pandemier. 

Virushoten är många, och enligt forskarna saknar vi fortfarande både kunskap och verktyg för att bekämpa dessa. Med Pandemidagen vill Sveriges virusforskare få fler människor att förstå betydelsen av svensk virusforskning.

Pandemidagen är alltid den 31 januari, dagen infaller nästa gång den 31 januari 2025.

Pandemidagen är instiftad av Pandemifonden.

Det är 192 dagar kvar till Pandemidagen.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Sjukdomar och hälsa
Företags- och organisationsdagar

Taggar:

31 januari, Covid-19, Pandemidagen, Pandemifonden

Andra temadagar 31 januari:

Lönekonsultens dag
Upp och hoppa-dagen