Pandemidagen

31 januari 2020 fick Sverige sitt första fall av covid-19.  I samband med årsdagen 2022 gick Sveriges virusforskare samman och instiftade en årlig Pandemidag som ett forum för att minnas, men framförallt för att samla mer livsviktig kunskap om virus. Syftet med dagen är att belysa att mer virusforskning är avgörande i kampen mot framtida virusorsakade sjukdomar och pandemier. 

Virushoten är många, och enligt forskarna saknar vi fortfarande både kunskap och verktyg för att bekämpa dessa. Med Pandemidagen vill Sveriges virusforskare få fler människor att förstå betydelsen av svensk virusforskning.

När är Pandemidagen 2024?

Pandemidagen är alltid den 31 januari.

Pandemidagen är instiftad av Pandemifonden.

Hur många dagar är det kvar till Pandemidagen?

Det är 127 dagar kvar till Pandemidagen.


Missa aldrig när Pandemidagen infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

31 januari, Covid-19, Pandemidagen, Pandemifonden,

Andra temadagar 31 januari:

Lönekonsultens dag

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!