Påskafton

Påskafton infaller alltid på en lördag i Sverige, den första lördagen efter första fullmånen efter 20 mars. Datumet kan alltså variera mellan den 21 mars och den 24 april, vanligaste datumet sägs vara den 7 april som ligger mitt emellan dessa datum.

Påskafton som är dagen före jesus återuppståndelse firas i de flesta länder inte utan Sverige är ett undantag. Vi firar oftast dagen med påskägg fyllda med godis och påskmat, på sina håll ses även påskbrasor.

Då var det påsk igen och här ska det firas med påsksaker, fjädrar, påskpynt, allehanda påskpresenter, men framförallt… mängder av PÅSKGODIS! Men man kan ju inte bara sitta och proppa i sig godis helt själv. Klart man vill ge bort fina påskpresenter att gömma i ett påskägg! Och den sortens grejer hittar du just hos CoolStuff. De har samlat massor av roliga påsksaker och smarriga påskägg. Så gör påsken lite coolare genom att handla till dig själv eller till någon du tycker om. Ifall nu påskharen inte skulle dyka upp!

En påsktradition som blivit allt vanligare hos oss är att ha äggjakt på påskafton, här finns tips och idéer om olika sätt att ordna en rolig äggjakt för barnen.

När är Påskafton 2023?

Påskafton 2023 är den 8 april.

Påskafton infaller första lördagen efter första fullmånen efter 20 mars.

Påskafton är en ledig dag.

Hur många dagar är det kvar till Påskafton?

Det är 67 dagar kvar till Påskafton.


Missa aldrig när Påskafton infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

påsk, Påskafton,

Andra temadagar 8 april:

Romernas internationella dag
Surdegsdagen

Etiketter:,

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!