Valborgsmässoafton

Valborg eller Valborgsmässoafton som dagen egentligen heter firas varje år den sista dagen i April. Valborg firas främst i Sverige men även i bl a Finland, Estland och Tyskland. Valborg är fån början en hednisk högtid men har senare kopplats samman med hedrandet av heliga Valborg. Valborg är inte en röd dag, däremot är det en flaggdag då det är den svenska kungens födelsedag. I Sverige och Finland firar vi idag genom att tända stora eldar som i folkmun oftast kallas majbrasa. Valborg är ett tecken på vårens intågande och en bra tid att titta på ny grill eller nya utemöbler.

Valborg firas även som akademisk högtid, främst i studentstäderna Göteborg, Uppsala, Lund och Linköping där de hålls korteger, forsränningar och mösspåtagningar.

Hälsa våren med glatt umgänge tillsammans med familj, släkt och vänner. Här får du tips om de bästa festlekarna till Valborgsfirandet!

Valborgsmässoafton är alltid den 30 april, dagen infaller nästa gång den 30 april 2025.

Det är 336 dagar kvar till Valborgsmässoafton.Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Högtider

Taggar:

30 april, Siste april, valborg, Valborgsmässoafton