Valborgsmässoafton

Valborg eller Valborgsmässoafton som dagen egentligen heter firas varje år den sista dagen i April. Valborg firas främst i Sverige men även i bl a Finland, Estland och Tyskland. Valborg är fån början en hednisk högtid men har senare kopplats samman med hedrandet av heliga Valborg. Valborg är inte en röd dag, däremot är det en flaggdag då det är den svenska kungens födelsedag. I Sverige och Finland firar vi idag genom att tända stora eldar som i folkmun oftast kallas majbrasa. Valborg är ett tecken på vårens intågande och en bra tid att titta på ny grill eller nya utemöbler.

Valborg firas även som akademisk högtid, främst i studentstäderna Göteborg, Uppsala, Lund och Linköping där de hålls korteger, forsränningar och mösspåtagningar.

Hälsa våren med glatt umgänge tillsammans med familj, släkt och vänner. Här får du tips om de bästa festlekarna till Valborgsfirandet!

När är Valborgsmässoafton 2024?

Valborgsmässoafton är alltid den 30 april.

Hur många dagar är det kvar till Valborgsmässoafton?

Det är 335 dagar kvar till Valborgsmässoafton.Missa aldrig när Valborgsmässoafton infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

30 april, Siste april, valborg, Valborgsmässoafton,