Alla helgons dag

Alla helgons dag ska inte blandas ihop med Halloween då det är två olika högtider som infaller vid ungefär samma tidpunkt. Alla helgons dag infaller under det som kallas Allhelgonahelgen, dagen ska dock inte blandas ihop med Allhelgonadagen som alltid infaller den 1 november även om de har kopplingar till varandra. 1953 gjorde Alla helgons dag till en helgdag, blanda annat för att det fanns en snedfördelning av antalet högtider då de flesta låg på våren, helgdagen valdes till lördagen som infaller den 31 oktober till 6 november då lördagar på den tiden fortfarande räknades som arbetsdagar. Under samma period blev det också vanligt att folk tände ljus på gravar under allhelgonahelgen och det är något som görs än idag för att hedra de framlidna.

Ska du ha Halloweenfest? Här hittar du en hel massa tips och idéer om hur du ordnar Halloweenfest för barnen!

När är Alla helgons dag 2023?

Alla helgons dag 2023 är den 4 november.

Alla helgons dag infaller lördagen som infaller 31 oktober till 6 november.

Alla helgons dag är en röd dag och helgdag.

Alla helgons dag är en ledig dag.

Hur många dagar är det kvar till Alla helgons dag?

Det är 224 dagar kvar till Alla helgons dag.


Missa aldrig när Alla helgons dag infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

Alla helgons dag, Lördagen som infaller 31 oktober till 6 november,

Andra temadagar 4 november:

No hate day

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!