Black Friday

Black Friday är från början en amerikansk shoppingdag som infaller fredagen efter Thanksgiving. Thanksgiving har blivit den största dagen för handel i USA och har sedan spridit sig till resten av världen. Namnet Black Friday kommer från Philadelphia där polisen beskrev trafikkaoset som uppstod när amerikanerna skulle ta sig till eller från sina familjer som Black Friday på grund av de många olyckorna.

Dagen har blivit stor även i Sverige och har förändrat julhandeln för butikerna då det är allt fler som köper sina julklappar redan i slutet på november. Många av handlarna, både fysiska och e-handlare, väljer att erbjuda stora och fördelaktiga rabatter för att locka kunder denna dag. Det har även spridits så att hela veckan innan Black Friday fylls av rabatter och kallas därför Black Week som avslutas på Cyber Monday.

När är Black Friday 2020?

Black Friday 2020 är den 27 november.

Black Friday infaller fredagen efter thanksgiving.

Hur många dagar är det kvar till Black Friday?

Det är 104 dagar kvar till Black Friday.


Taggar:

Black Friday
Black week
Fredagen efter Thanksgiving

Andra temadagar 27 november:

E-handelns dag
En köpfri dag
Pälsfria fredagen

Vi förstår att du inte är här för annonserna men vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs nämligen av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan, detta gör att du behöver vitlista temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att ha möjlighet att besöka vår hemsida.

Tack för din förståelse!