Black Friday

Black Friday är från början en amerikansk shoppingdag som infaller fredagen efter Thanksgiving. Thanksgiving har blivit den största dagen för handel i USA. Dagen har sedan spridit sig till resten av världen. Namnet Black Friday kommer från Philadelphia där polisen beskrev trafikkaoset som uppstod när amerikanerna skulle ta sig till eller från sina familjer som Black Friday på grund av de många olyckorna.

Ett riktigt bra tips under shoppingdagarna är att använda jämförelsesidor som Pricerunner för att undvika att luras med falska erbjudanden och överpriser. Där kan du jämföra priser och kolla prisutvecklingen på butikernas 2023 Black Friday-erbjudanden och på så sätt undvika att bli lurad.

Dagen har blivit stor även i Sverige och har förändrat julhandeln för butikerna. Detta då det är allt fler som köper sina julklappar redan i slutet på november. Många av handlarna, både fysiska och e-handlare, väljer att erbjuda stora och fördelaktiga rabatter för att locka kunder denna dag. En av de butiker som du kan hitta Black Friday deals hos är Coolstuff! Här hittar du bra erbjudanden på allt från godsaker till design så räkna med att hitta den perfekta julklappen.

Black Friday är inte längre bara en dag utan har spridits så att hela veckan runt Black Friday fylls av rabatter och kallas därför Black Week. Veckan avslutas med Cyber Monday som infaller måndagen efter Black Friday och även då är det lätt att hitta erbjudanden.

Black Friday infaller nästa gång den 29 november 2024.

Black Friday infaller fredagen efter thanksgiving.

Det är 221 dagar kvar till Black Friday.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Taggar:

Black Friday, Black week, Fredagen efter Thanksgiving