Lägg till alla temadagar i din digitala kalender

Att lägga till din nyköpta digitala kalender i din dator eller telefon ska vara enkelt. Har du ännu inte köpt vår digitala kalender kan du göra det här. Då alla kalenderprogram är skapade av olika företag ser dessa olika ut. Detta gör att det inte är möjligt att skriva en generell guide som fungerar för alla. På denna sda har vi därför valt att samla instruktioner för hur du går tillväga om du vill lägga till din köpta kalender i din dator eller telefon om du använder något av de vanligaste programmen:

Lägg till kalender i Google Kalender

Google kalender är det vanligaste kalenderverktyget om du har en Android-telefon eller använder dig av Gmail. För att lägga in vår digitala kalender i Google Kalender börjar du med att gå till https://www.google.com/calendar/. Det bästa är att göra det på datorn. Om du går in med telefonen behöver du börja med att välja att visa Google kalender i Skrivbordsversion vilket du gör längst ner på sidan.

När du har kommit in till sidan kommer du i vänstermenyn se alla kalendrar som du har i din Google kalender. Klicka på +-tecknet till höger om där det står Andra kalendrar. Klicka sedan på Prenumerera på kalendern. På sidan som dyker upp ska du fylla i adressen du har fått från oss via SMS eller e-post.

Bild på hur du lägger till kalendern i Google kalender
Här visar vi vart du hittar Prenumerera på kalendern.

Lägg till kalender i Apple iPhone/iPad

Om du vill lägga in din kalender i en telefon eller surfplatta som har iOS installerat, alltså en iPad eller iPhone. Då går du först till telefonens Inställningar, där klickar du på E-post, kontakter, kalendrar och sedan klickar du på Lägg till konto…. När du har kommit hit väljer du att klicka på Annat. Klicka sedan på Lägg till prenumererad kalender där du fyller i adressen du har fått via SMS eller e-post.

Lägg till kalender i Microsoft Outlook (dator)

Ett av de vanligaste programmen för kalendervisning i Windows är Outlook. För att lägga in kalendern i Microsoft Outlook går du till kalendervyn. Högerklicka på Andra kalendrar och välj sedan Lägg till kalender > Från internet…. Där fyller du sedan i adressen du har fått via SMS eller e-post.

Bild på hur du lägger till kalendern i Outlook
Här visar vi hur du lägger in din köpta kalender i Microsoft Outlook för datorn.

Microsoft Outlook (telefon)

Outlook finns även för telefon men det är i dagsläget inte möjligt att lägga till en kalender från länk i telefonen utan det behöver göras från datorn. När du har lagt till kalendern genom datorn kan du i telefonen välja att visa ut dess händelser även där.

Övriga program

Det finns många andra program att lägga in kalendern i och vi har tyvärr ingen möjlighet att skriva en guide för varje program. Vårt tips är därför att klicka runt lite bland inställningarna och se om du kan hitta t ex; Prenumerera, Prenumerera på kalender, Lägg till webbadress eller liknande. När du har hittat det fyll där i adressen som du fått skickad till dig via SMS eller e-post.

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!