Internationella mansdagen

Den Internationella mansdagen infaller den 19 november varje år. Dagen firas bland annat för att uppmärksamma pojkars och mäns hälsa. Även männens bidrag till samhället samt att öka jämställdheten mellan könen uppmärksammas. En annan del i firandet av mansdagen är att uppmärksamma vanliga män som manliga förebilder. Dagen firas runt om i världen och har gjort det sedan 1999.

Den Internationella mansdagen jämförs ofta som den manliga versionen av Internationella kvinnodagen. Ofta diskuteras därför om dagen bör existera eller inte. Diskussionen handlar då om den ger någon form av värde jämfört med dess kvinnliga motsvarighet. Då Internationella mansdagen alltid infaller på samma datum som Internationella toalettdagen finns det samtidigt många som skämtar om sammanträffandet. Även om båda dagarna finns för att uppmärksamma två viktiga ämnen.

Fira Internationella mansdagen med en ny slips!

När är Internationella mansdagen 2023?

Internationella mansdagen är alltid den 19 november.

Internationella mansdagen är instiftad av Jerome Teelucksingh.

Hur många dagar är det kvar till Internationella mansdagen?

Det är 283 dagar kvar till Internationella mansdagen.Missa aldrig när Internationella mansdagen infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

19 November, Internationella mansdagen, Jerome Teelucksingh,

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!