Världspoesidagen

Världspoesidagen uppmärksammas den 21 mars varje år, syftet med dagen är att uppmuntra till att läsa och skriva poesi. Poesi finns överallt, både vid glada och festliga tillfällen som midsommar och jul men även på sorgliga dödsannonser och är en stor del av våra liv, det gör att poesin behöver uppmärksammas. Poesi finns till stor del i böcker så varför inte passa på att beställa hem ett par att läsa under påsken?

När är Världspoesidagen 2024?

Världspoesidagen är alltid den 21 mars.

Världspoesidagen är instiftad av UNESCO.

Världspoesidagen är en FN-dag.

Hur många dagar är det kvar till Världspoesidagen?

Det är 182 dagar kvar till Världspoesidagen.


Missa aldrig när Världspoesidagen infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

UNESCO, Världpoesidagen,

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!