Kanelbullens dag

Sedan 1999 har vi i Sverige på samma datum varje år firat Kanelbullens dag. Dagen har svensk bakgrund och firas endast i Sverige och av svenskar utomlands. Det var Kaeth Gardestedt som på den tiden arbetade som projektansvarig på Hembakningsrådet som instiftade dagen. Detta för att uppmärksamma att kanelbullen finns och för att hedra och uppmärksamma den rika bulltradition som finns i Sverige. Och finns det något svenskare bakverk än just kanelbullen? Baka dina egna kanelbullar och handla ingredienserna eller köp färdiga på mat.se!

Att datumet för kanelbullens dag är just den 4e oktober beror på att Kaeth inte ville att temadagen skulle krocka med någon annan period på året då vi har temadagar för olika sorters mat.

När är Kanelbullens dag 2023?

Kanelbullens dag är alltid den 4 oktober.

Kanelbullens dag är instiftad av Kaeth Gardestedt, Hembakningsrådet.

Hur många dagar är det kvar till Kanelbullens dag?

Det är 9 dagar kvar till Kanelbullens dag.


Missa aldrig när Kanelbullens dag infaller nästa gång!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller.

Taggar:

4 oktober, kanelbulle, Kanelbullens dag,

Andra temadagar 4 oktober:

Djurens dag
Internationella vodkadagen

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!