Kanelbullens dag

Sedan 1999 har vi i Sverige på samma datum varje år firat Kanelbullens dag. Dagen har svensk bakgrund och firas endast i Sverige och av svenskar utomlands. Det var Kaeth Gardestedt som på den tiden arbetade som projektansvarig på Hembakningsrådet som instiftade dagen. Detta för att uppmärksamma att kanelbullen finns och för att hedra och uppmärksamma den rika bulltradition som finns i Sverige. Och finns det något svenskare bakverk än just kanelbullen?

Att datumet för kanelbullens dag är just den 4e oktober beror på att Kaeth inte ville att temadagen skulle krocka med någon annan period på året då vi har temadagar för olika sorters mat.

Kanelbullens dag är alltid den 4 oktober, dagen infaller nästa gång den 4 oktober 2024.

Kanelbullens dag är instiftad av Kaeth Gardestedt, Hembakningsrådet.

Det är 101 dagar kvar till Kanelbullens dag.


Missa aldrig en temadag igen!

Köp vår kalender eller bli medlem i Temadagar.se's vänner så får du tillgång till alla våra temadagar i din digitala kalender. Kalendern kan du visa ut i din digitala privata eller jobb-kalender vilket gör att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om när olika temadagar infaller. Blir du medlem i Temadagar.se's vänner får du nu även vårt månadsvisa nyhetsbrev med information om kommande temadagar och annat unikt innehåll.

Kategorier:

Populära dagar
Mat- och dryckesdagar
Företags- och organisationsdagar

Taggar:

4 oktober, kanelbulle, Kanelbullens dag