Kanelbullens dag

Sedan 1999 har vi i Sverige på samma datum varje år firat Kanelbullens dag. Dagen har svensk bakgrund och firas endast i Sverige och av svenskar utomlands. Det var Kaeth Gardestedt som på den tiden arbetade som projektansvarig på Hembakningsrådet som instiftade dagen. Detta för att uppmärksamma att kanelbullen finns och för att hedra och uppmärksamma den rika bulltradition som finns i Sverige. Och finns det något svenskare bakverk än just kanelbullen? Baka dina egna kanelbullar och handla ingredienserna eller köp färdiga på mat.se!

Att datumet för kanelbullens dag är just den 4e oktober beror på att Kaeth inte ville att temadagen skulle krocka med någon annan period på året då vi har temadagar för olika sorters mat.

När är Kanelbullens dag 2020?

Kanelbullens dag är alltid den 4 oktober.

Kanelbullens dag är instiftad av Kaeth Gardestedt, Hembakningsrådet.

Hur många dagar är det kvar till Kanelbullens dag?

Det är 10 dagar kvar till Kanelbullens dag.


Taggar:

4 oktober
kanelbulle
Kanelbullens dag

Vi förstår att du inte är här för annonserna men vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Temadagar.se drivs nämligen av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan, detta gör att du behöver vitlista temadagar.se i ditt adblock-verktyg för att ha möjlighet att besöka vår hemsida.

Tack för din förståelse!